1

Today I installed LibreOffice Impress from the AppCentre but the app will not start. The app icon appears in the Dock for 10s and then disappears. I have added the System Log below. My system is up to date via the AppCentre. I am new to Linux and don't know where to start to fix the issue.

Can anyone help?

/var/log/syslog
Nov 14 14:09:03 dean-ultrabook wingpanel[2205]: RelevancyService.vala:166: Pushing launch event: application://libreoffice-impress.desktop [LibreOffice Impress]
Nov 14 14:09:03 dean-ultrabook zeitgeist-fts[3814]: Unable to get info on application://synapse.desktop
Nov 14 14:09:03 dean-ultrabook kernel: [ 2913.073804] audit: type=1400 audit(1573711743.102:80): apparmor="ALLOWED" operation="connect" profile="libreoffice-oopslash" name="/tmp/OSL_PIPE_1000_SingleOfficeIPC_ad3bf2177ef89cc213583fd6c49f3f5" pid=26153 comm="oosplash" requested_mask="wr" denied_mask="wr" fsuid=1000 ouid=1000
Nov 14 14:09:03 dean-ultrabook kernel: [ 2913.073810] audit: type=1400 audit(1573711743.102:81): apparmor="ALLOWED" operation="file_perm" profile="libreoffice-oopslash" name="/tmp/OSL_PIPE_1000_SingleOfficeIPC_ad3bf2177ef89cc213583fd6c49f3f5" pid=26153 comm="oosplash" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=1000
Nov 14 14:09:03 dean-ultrabook kernel: [ 2913.073813] audit: type=1400 audit(1573711743.102:82): apparmor="ALLOWED" operation="file_perm" profile="libreoffice-oopslash" name="/tmp/OSL_PIPE_1000_SingleOfficeIPC_ad3bf2177ef89cc213583fd6c49f3f5" pid=26153 comm="oosplash" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=1000 ouid=1000
Nov 14 14:09:03 dean-ultrabook kernel: [ 2913.074189] audit: type=1400 audit(1573711743.102:83): apparmor="ALLOWED" operation="file_perm" profile="libreoffice-oopslash" name="/tmp/OSL_PIPE_1000_SingleOfficeIPC_ad3bf2177ef89cc213583fd6c49f3f5" pid=26153 comm="oosplash" requested_mask="w" denied_mask="w" fsuid=1000 ouid=1000
Nov 14 14:09:03 dean-ultrabook kernel: [ 2913.074194] audit: type=1400 audit(1573711743.102:84): apparmor="ALLOWED" operation="file_perm" profile="libreoffice-oopslash" name="/tmp/OSL_PIPE_1000_SingleOfficeIPC_ad3bf2177ef89cc213583fd6c49f3f5" pid=26153 comm="oosplash" requested_mask="w" denied_mask="w" fsuid=1000 ouid=1000
2

Installing libreoffice-impress standalone seems to not bring all the required packages for it to look properly (and I suppose work properly as well?):

enter image description here

So I suggest removing LibreOffice Impress, and installing the full LibreOffice bundle.

sudo apt remove --purge libreoffice* -y
sudo apt install libreoffice

After the install is done (it might take a while), starting Impress will show a whole new interface:

enter image description here

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.