We’re rewarding the question askers & reputations are being recalculated! Read more.
5

This sounds like an issue with the Captive Portal Assistant. It's a tool installed by default to assist users in wifi networks with a separate login page (e.g. in a hotel). Most likely it (wrongfully) recognizes your connection as "captive network" and tries to assist you (which doesn't work of course, as there is no login page to show). After successful ...


4

Are you running wine? If so, try clearing out your virtual C drive. If you have one, it's incredibly unlikely it's anything but a Windows virus hijacking a wine installation. Linux viruses are exceptionally rare and those that do exist typically target the larger server based distributions rather than smaller desktop distributions. I would say more than ...


4

I found a temporarily solution until a fix is released, First connect the usb dongle and wait till it get detected in Disks. Then move on to the Settings->Network navigate to the Ethernet under the devices in the left panel (as shown in the above screen-shot), then press Edit Connections then Add select mobile broadband from the hardware menu. Then go ...


3

Method 1 What worked for me was installing the Wicd Network Manager. sudo apt-get install wicd You may or may not also need to uninstall the default network manager. sudo apt-get remove network-manager-gnome network-manager Method 2 If /etc/nsswitch.conf has this line: hosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns mdns4 Try ...


2

I had the same problem and downgrading the libnl packages worked too. I rebooted using a live USB , downloaded libnl-3-200-3.2.21-1_amd64.deb, libnl-genl-3-200_3.2.21-1_amd64.deb and libnl-route-3-200_3.2.21-1_amd64.deb from http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libn/libnl3/ , installed it using dpkg -i and rebooted. Internet should be working now.


2

I found a solution for this Install PIA as seen on the site. Then edit pia_manager.desktop sudo nano ~/.local/share/applications/pia_manager.desktop And alter the line Exec=/home/bats/.pia_manager/pia_manager/run.sh So it becomes like this: Exec=env XDG_CURRENT_DESKTOP=Unity /home/bats/.pia_manager/pia_manager/run.sh The icon will then appear on the ...


2

Yes, you have both in Loki. You need to go inside Network Settings and configure it.


2

If you have a working Internet connection via Ethernet, run this: sudo apt-get update sudo apt-get install bcmwl-kernel-source Reboot. If the problem persists, research this page


2

I have that same WiFi card on an HP Pavilion X360. On my laptop wifi was completely broken. I had to blacklist the default acer-wmi module and install a patched version from: https://github.com/lwfinger/rtlwifi_new I also had to add this line to my /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf options rtl8723be ips=N fwlps=N swlps=N swenc=Y disable_watchdog=Y ant_sel=2 ...


2

Please go to AppCenter(appcenter) over an Ethernet connection and click on the installed tab. If you see bcmwl-kernel-source, install it by clicking on free. Your WiFi(wifi) should be working again.


1

Forget about that. Just download the .deb file from here and then install it on the other pc with sudo apt install ./r8168*.deb That version is for Loki only. If you decide to use Juno you'd need to download this version


1

Welcome to the Elementary OS forums! What happens if you go to Applications -> Terminal and issue the command nmcli d wifi list If the result of that command has the data you expect in the following areas: SSID, CHAN, BARS, SECURITY that is the first step. For the second step, what are the results of this command (also in terminal). ping -c 3 8.8.8.8 ...


1

Hello do you have tlp installed? If yes go to /etc/default/ and edit file named tlp there is this part: DEVICES_TO_DISABLE_ON_STARTUP="bluetooth wifi" Which has wifi in it by default... that may be causing the problem.


1

Resolved In turns out windows 10 wasn't 'letting go' of my NIC on shutdown, before booting into the Elementary live usb, so elementary couldn't connect to my router. Switching off my PC by the PSU resolved it.


1

When you try to connect to a wifi network that requires some sort of login page it will automatically show up. You just need to go to the wifi indicator, press over the network name and the window will appear after a while (it should take less than 5 min). If that didn't work, you can try to delete the wifi network from System Settings > Network > Wireless >...


1

Maybe in visual mode you can check in the Apps window, start typing Software and it will show something like Software & Updates. It is on the upper-left corner. For me, in the 5th tab, it shows Additional Drivers and from there I could select an unknown device to use dkms source for the r8812au network driver. (mine is 8812au, but well, choose whichever ...


1

WiFi issues can be a real pain. In reading your post, the card model rang a bell with me and an issue I had read about. This is not my solution in any way but rather one that I read about elsewhere. The instructions cover a card ending in 'BE' but I believe this fix will work or at least, get you moving in the right direction. I have altered the instructions ...


1

I'm assuming for what you said, you are learning Linux, so I'm going to explain briefly every command. But consider Reading the man [command] pages of every command before using it. I'm assuming that your daemon is not working, but just for make sure, check out you BIOS network configuration, maybe the Wireless antenna is turned off. You installed a new ...


1

Try sudo systemctl restart NetworkManager.service This should reset the NM Service and return the correct icon.


1

Specific problem with my blacklisted Broadcom driver. Ethernet connection working now thanks to solutions found in two askubuntu posts. I have no wifi adapter. Ethernet Network card BCM4401-B0 no longer recognised? 1 How to Revive Wired Internet and Setup Wireless? 2 sudo modprobe b44 temporarily restored my connection. I then installed gedit to allow ...


1

There are some known issues between Broadcom and Ralink drivers. You can try to remove and purge the first with: sudo apt-get purge bcmwl-kernel-source and reboot your system. If you hate reboot :P , you can try: sudo modprobe -r rt2800pci sudo apt-get purge bcmwl-kernel-source sudo modprobe rt2800pci sudo service network-manager restart


1

I had a similar issue with the PIA app, so I uninstalled it and configured the VPN through eOS's network configuration. No problems so far.


1

Solved! Thank you guys. I was able to download Tor using using terminal Info at: https://askubuntu.com/questions In this thread: tor browser install ubuntu 14.04 Install from Terminal: Note: If you installed older version of Tor-Browser, in first you must clear the old .tor-browser-en folder from home folder. Just clear that by using: cd ~ && rm -...


1

Without info regarding what Wireless adapter you are using, we really cannot help you that much. You can try reloading the driver for the wireless adapter using: sudo modprobe -v <wireless driver>


1

Click on the DSL connection > Edit > General tab > tick "Automatically connect to this network when it is available" > Save


1

that app is a little bit outdated, did you try Franz, is a multi protocol web chat client and it has FB messenger


1

Ubuntu (and thus Elementary OS) seems include an old version of the Realtek networking driver. Updating the driver may fix the problem. On another computer, download the Linux drivers from this page. ("LINUX driver for kernel 3.x..." is the one you want.) Copy the drivers to a USB drive, and transfer it to your Elementary OS computer. Extract and install ...


1

Try reloading the driver by running: sudo modprobe -v ath9k


1

RESET THE MODEM & ROUTER (it worked) If that didn't work for you Go to System Settings > Network > Options > IPv6 Settings > Method > Change from Automatic to ignore > Save


Only top voted, non community-wiki answers of a minimum length are eligible