Linked Questions

3
votes
1answer
26k views

Error in grub [ Minimal BASH-like line editing is supported. For [duplicate]

after installing Elementary OS , reboot my laptop ( To start running the operating system supposedly) and I get a black screen with this message: [ Minimal BASH -like line editing is supported. for ...
1
vote
2answers
15k views

The grub-pc package failed to install into /target after installtion [duplicate]

After installing elementary OS at the end I got an error. My laptop originally had dual-boot with windows 8 and Ubuntu 14.04. I decided to replace Ubuntu 14.04 with elementary OS Freya, so I cleared ...
1
vote
1answer
3k views

No boot device after install on HP ProBook 4540s [duplicate]

I just finished installing Freya on my HP ProBook 4540s laptop. After successful install, it prompted to remove the install USB and restart. So I did. After restarting, I get a No bootable image found,...
5
votes
1answer
1k views

Black screen after install [duplicate]

I'm on Sony Vaio laptop; I booted from USB and tried elementary which worked well. I then installed using the entire drive with the "Download updates while installing". The install finishes and I ...
3
votes
0answers
2k views

Error: failure reading sector 0x0 from 'hd0' [duplicate]

On installing Elementary OS I am greeted with GRUB when I restart, however, the workaround for this does not work because I cannot access the drive with Elementary on it. When I do an ls, I am greeted ...
1
vote
3answers
2k views

After installation, when rebooting i get the grub instead of elementary os [duplicate]

After i install elementary os, when i restart the computer i get the GNU GRUB screen instead of the operating system. I have an intel i5 processor and nvidia gt740 graphics card.
3
votes
1answer
570 views

Bootloader Issue with Freya [duplicate]

Update: I found a solution! I am having the same problem as this person, but the solution is not working for me. I am booted into a grub prompt with minimal bash editing. My partitions are: boot ...
-1
votes
1answer
697 views

failed to install grub-install dev / sda [duplicate]

I decided to go to the Elementary, but installation issues "critical error", saying "failed to install grub-install dev / sda" (not literally wrote). How to fix it can be. Notebook Asus K56CB. Mount ...
0
votes
1answer
494 views

Grub failure, Intel Core i7 6700 Skylake [duplicate]

I have a grub failure after I install the elementary 0.3.1 freya. There is NOWwindows or other Linux OS installed , solo elementary. I got a Intel Core i7 6700 Skylake CPU, Asrock z170 motherboard. I ...
0
votes
1answer
658 views

Boot to GRUB after fresh install [duplicate]

So I've read up on the forum that this is a recurring problem, but this might give just a little more insight. I installed elementary OS (latest version) on my laptop. The SSD was clean and formatted....
1
vote
1answer
531 views

I can't boot elementary OS [duplicate]

I have bought a new pc. It has an Intel g3258 with an ASUS h81m-k mobo. I have installed Windows 10 ( with safe mode disabled) and I also want to install elementary OS. But I'm not being able to ...
-1
votes
1answer
502 views

grub pc cannot be installed [duplicate]

I want to install elementary OS within VMware Workstation Pro 12. I have configured the elementary disk to be on a usb my passport drive. At the end of the installation I get the error: grub pc cannot ...
0
votes
1answer
304 views

can't boot to os Freya 0.3.1 [duplicate]

I test install freya on dell vostro 5480 UEFI (installed 1 os) I'm not good at English!
0
votes
1answer
241 views

Grub command line after installing 0.3.1 Freya [duplicate]

I know this has been answered before since I've spent the last few hours attempting to get it to work: How can I fix a secure boot failing to grub when I installed 0.3.1? However, after trying this ...
0
votes
2answers
235 views

Not able to install elementary 64 bit OE 0.3.1 freya on HP 8740w [duplicate]

Before it worked in the beginning of Ubuntu 14.04 installation (same with Linux Mint Cinnamon 17.2) after hitting F6 and checking either one of: acpi=off, nolapic or nomodeset. Must be something ...

15 30 50 per page