0

In the last week or so I started having problems with Loki while booting. The laptop (Lenovo Z50-70) boots to the desktop, but only the background image is shown, without the dock or the top panel (I tried starting the terminal with winkey + T, but to no awail). I have to put the computer to sleep by pressing the power button, and then wake it up in order to make everything work properly. Anyone know a solution to that?

Also, sometimes the laptop doesn't wake up from sleep (it just shows a black screen), so it has to be shut down and booted up again.

Any help would be appreciated, thanks :)

2

I use the same laptop and sometimes I have that problem too.

In case of only background image displayed I click Ctrl+Alt+F1 and then Ctrl+Alt+F7. So that I switch to cli and then to gui.

In case of black screen after wake up. It brings the system after a while or you just need to reboot manually. :/

But for a month or so I haven't meet this problem, I thought that they fixed that in some update.

  • Hey, thanks for the input :) I thought that I'd get an e-mail when someone comments (new to stackexchange). Anyway, I figured out that pressing alt+F1 manages to solve the problem, but I've encountered it only once or twice since the post. Hope this info helps someone. – Potato Jan 3 '17 at 15:48

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.