2

I don't know why, but I have no sound.

Only speakers, when I plug a jack it's work. My speaker are working on windows (dual boot) I don't realy know what I need to do.

carte 0: PCH [HDA Intel PCH], périphérique 0: ALC233 Analog [ALC233 Analog]
  Sous-périphériques: 1/1
  Sous-périphérique #0: subdevice #0
carte 0: PCH [HDA Intel PCH], périphérique 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Sous-périphériques: 1/1
  Sous-périphérique #0: subdevice #0
carte 0: PCH [HDA Intel PCH], périphérique 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Sous-périphériques: 1/1
  Sous-périphérique #0: subdevice #0
carte 0: PCH [HDA Intel PCH], périphérique 8: HDMI 2 [HDMI 2]
  Sous-périphériques: 1/1
  Sous-périphérique #0: subdevice #0

00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Sunrise Point-LP HD Audio (rev 21)
    Subsystem: Device 1d72:1501
    Flags: bus master, fast devsel, latency 32, IRQ 279
    Memory at b1128000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
    Memory at b1110000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: snd_hda_intel
    Kernel modules: snd_hda_intel, snd_soc_skl

Thank you for your help.

EDIT : This bug append when I upgraded my PC :

Upgrade: procps:amd64 (2:3.3.10-4ubuntu2.2, 2:3.3.10-4ubuntu2.3), libprocps4:amd64 (2:3.3.10-4ubuntu2.2, 2:3.3.10-4ubuntu2.3)
  • Did you select the device wanted in Sound Settings / Play sound through? – lemonslice Dec 5 '16 at 21:17
  • Yes, I have only one device. – Shining Dec 6 '16 at 0:41
  • But there should be a switch headphones / speakers – lemonslice Dec 6 '16 at 19:44
  • Not for me, the switch is automatic. – Shining Dec 7 '16 at 6:30
  • I had the similar issu and I get rid of the issue with downgrade the kernel - elementaryos.stackexchange.com/a/9542/7495 - but it may cause another problems. Maybe... – efkan Dec 7 '16 at 7:46
1

I had a similar problem. Sound is very intermittent. Check the link below. It seems to have fixed my sound issue, for now.

https://wiki.ubuntu.com/Audio/UpgradingAlsa/DKMS

| improve this answer | |
  • Did not work. I think the problem is a recent update of procps, how I can istall a previous version for test ? – Shining Dec 7 '16 at 7:01
1

An update has been released this afternoon and it's work now.

| improve this answer | |
  • ... An update has been released this mornig and it does not work now ... thank's eOS. – Shining Dec 8 '16 at 12:25
  • It's not eOS because it doesn't effect everyone. – Pretzel Jones Mar 3 '18 at 0:47

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.