0

I'm having an issue with my laptop, all USB that I plug on the only one USB input (other is USB-C) of my laptop are not recognized.

I'm using elementary OS with an updated kernel (I tried to go back to default kernel but don't change).

I know I have an error at laptop boot but don't know if it's important.

Error from dmesg:

acpi MSFT0101:00: platform device creation failed: -16

lsusb when the usb is plugged in

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 04f2:b59a Chicony Electronics Co., Ltd 
Bus 001 Device 002: ID 8087:0a2b Intel Corp. 
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

lsblk

NAME   MAJ:MIN RM   SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda      8:0    0 119,2G  0 disk 
├─sda1   8:1    0   512M  0 part /boot/efi
├─sda2   8:2    0 114,8G  0 part /
└─sda3   8:3    0   3,9G  0 part [SWAP]

dmesg | tail -m 20

[   20.796225] audit_printk_skb: 27 callbacks suppressed
[   20.796228] audit: type=1400 audit(1475419830.853:21): apparmor="STATUS" operation="profile_replace" name="docker-default" pid=2034 comm="apparmor_parser"
[   21.147449] bridge: automatic filtering via arp/ip/ip6tables has been deprecated. Update your scripts to load br_netfilter if you need this.
[   21.150390] Bridge firewalling registered
[   21.154004] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlp1s0: link is not ready
[   21.326738] nf_conntrack version 0.5.0 (16384 buckets, 65536 max)
[   21.346499] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[   21.394647] Initializing XFRM netlink socket
[   21.438479] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): docker0: link is not ready
[   21.561802] fuse init (API version 7.25)
[   24.351159] wlp1s0: authenticate with fc:b4:e6:3b:12:de
[   24.360894] wlp1s0: send auth to fc:b4:e6:3b:12:de (try 1/3)
[   24.366061] wlp1s0: authenticated
[   24.366895] wlp1s0: associate with fc:b4:e6:3b:12:de (try 1/3)
[   24.368293] wlp1s0: RX AssocResp from fc:b4:e6:3b:12:de (capab=0x1011 status=0 aid=2)
[   24.371018] wlp1s0: associated
[   24.371053] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlp1s0: link becomes ready
[   25.959305] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[   25.959313] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[   25.959321] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11

I can provide something more just ask me. Thanks in advance for your help!

-1

Ok so the problem was tlp package which disable my usb port.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.