0

I'm running Elementary OS Freya.

Since last version 7.0, Xmind crash on startup.

It shows the Splash Page, open the main program, the computer to be sluggish and after some seconds (~15-30 sec). It logout from my session (close all program), and show my login page.

on logs /home/user/.xmind/workspace-cathy/.metadata/.log

!ENTRY org.eclipse.e4.ui.workbench 4 0 2016-07-15 06:59:32.690 !MESSAGE Unable to retrieve the bundle from the URI: bundleclass://org.xmind.ui.sharing/org.xmind.ui.internal.sharing.SharingServiceStatusToolControl !SESSION 2016-07-15 07:01:44.144 ----------------------------------------------- eclipse.buildId=3.6.0.R-201511090408 java.version=1.7.0_101 java.vendor=Oracle Corporation BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86_64, WS=gtk, NL=en_US Command-line arguments: -os linux -ws gtk -arch x86_64 -data @user.home/.xmind/workspace-cathy

Tested Xmind 7.0 and same behavior spotted.

Anyone using Xmind 7.5 linux have the same behavior ?

Any suggestion to tshoot this issue ?

0

solve my issue. After several attempts, my issue was easily solved by launching the program with elevated privilege.

on terminal :

sudo XMind

and to make it opening as root when clicked on desktop icon / or plank dock bar

Edit file :

/usr/share/applications/xmind.desktop

Change Line

Exec=XMind

to

Exec=gksudo -k -u root XMind

easy !

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.