0

Just a few hours ago elementary was working fine. I restarted the computer and booted into windows. Now I restarted it again to boot back into eOS and first thing different was that instead the regular login page, where we see the big, beautiful background image and a small window somewhat to the left to log in, there was a black background with a small window right in the middle and inside this window sort of a thumbnail image of the standard elementary background. Also the fonts in this window were totally different than they used to be. I logged in and a totally empty black screen appears. I can see the cursor and move it, but that is all, nothing happens. Now I booted from the live USB I used to install elementary 2 days ago. How can I fix this problem?

1

The login screen was changed after an update of pantheon-greeter and what you describe now it is the new, normal for all login screen. The empty desktop is an issue for a lot of people, including me. I have NVIDIA graphics and reinstalling the drivers helped me, but sometimes its solved by itself.

  • 1
    Thanks for the info. Problem solved itself. After another restart new updates came in, and it's working again. – Joy Nov 3 '19 at 22:24
  • Yes, sometimes it solves by itself even without updates – Bo rislav Nov 14 '19 at 6:09

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.