0

I have some issues with trying to get eOS to work on a mac 7.1. I've tried with nvidia-340 as it was recommended to a geforce 320m, but xorg won't start unless it's from recovery mode where it works fine but with software rendering hogging down the performance. Read somewhere that it might be a problem between grub and efi to recognize some bus for the gpu-card.

Here is some output (sorry for some swedish output, the system is for a relative)

lshw -c video
  *-display UNCLAIMED       
       beskrivning: VGA compatible controller
       produkt: MCP89 [GeForce 320M]
       tillverkare: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       version: a2
       bredd: 64 bits
       klocka: 33MHz
       förmågor: pm msi vga_controller bus_master cap_list
       konfiguration: latency=0
       resurser: memory:92000000-92ffffff memory:80000000-8fffffff memory:90000000-91ffffff ioport:1000(storlek=128) memory:c0000-dffff

Errors in /var/log/Xorg.0.log

[  1180.130] (EE) [drm] Failed to open DRM device for pci:0000:02:00.0: -19
[  1180.130] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[  1180.130] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[  1180.130] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
[  1180.173] (EE) AIGLX: reverting to software rendering

Kind regards

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.