0

I bought a new Dell at bestbuy with the reason on learning/using Linux and found that when I boot to the USB and Try the OS is works for a few seconds and freezes the computer.

I tried to install and the same thing happens as soon as its in the install process about 2 parts in.

There are error messages I managed to get on the boot screen that I need help figuring out a resolution to and a successful install.

Here is my PC (currently Win 10 Home) AMD A6 9220e Radeon R4 1.6 GHz 4 GB MEMORY

https://www.bestbuy.com/site/reviews/dell-inspiron-11-6-laptop-amd-a6-4gb-memory-32gb-emmc-flash-memory-gray/6188326

Errors:

[    0.042676] [Firmware Bug]: cpu 0, invalid threshold interrupt offset 1 for b
ank 4, block 0 (MSR00000413=0xd00000000100000)
[    1.894345] couldn't get size: 0x800000000000000e
[    1.894345] MODSIGN: Couldn't get UEFI db list
[    2.931843] [drm:construct [amdgpu] *ERROR* construct: Invalid Connector Obj
ectID from Adapter Service for connector index:21
[    4.144382] [drm:hwss_wait_for_blank_complete [amdgpu]] *ERROR* DC: failed to 
blank crtc!

Thanks!

0

So just in case someone else was in the same boat I finally installed elementry os succesfully and its working great! I decided to update the bios on a hunch and turned off all secure, tpm and ueif boot options then boot only in f12 legacy to usb. I took a few tries as the installer froze but it finaly took.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.