1

I've just installed Loki and I'm getting very strange mouse movement behavior. Touchpad works fine, but if I want to use my Logitech M310 mouse.. well it's not usable.

I can move the mouse pointer to the top or bottom of the screen, but moving left or right makes it go really slow.

Please help!

EDIT: If I plug the mouse into another computer it works OK.

1

So the hidpoint suggestion sent me on an oddessy of trying to install 32bit libraries to run it's xWindows install. BLEH.

I installed Solaar instead and the problem with my mouse buttons was resolved. I get the added benefit of seeing information about the unifying receiver in a graphic interface.

From your terminal

sudo apt-get update

sudo apt-get install solaar

I hope this provides you a better working solution.

  • I've had a similar issue after a regular pkg upgrade today, but even the touchpad didn't work fine, rejumping always to the same location on screen. Luckily solar solved the problem (I had to install it in recovery mode [allow network then choose root cmd line]). – Berci Jan 11 '19 at 10:16
0

Not sure if this will be a good fix for you but many people using Logitech devices have had a great deal of luck using the HIDPoint drivers to get devices working. Here is a link to their page:

https://www.hidpoint.com/hidpoint

Again, I'm not sure if this will help with your particular device or issue but it may be a good starting point.

Good Luck!!!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.