2 deleted 17 characters in body
source | link

I have Asus X555UB with dual-boot OS: Windows 10 and eOS Loki. As an Audio Device i have Intel Corporation Sunrise Point-LP HD Audio (rev 21) (or Realtek ACL256).


The problem is that microphone does not work, headphones doesn't switch automatically when plugged in and after one of reboots or wake after suspend,booting into windows the sound completely vanishes even from speaker. This problem also persists in Ubuntu 16.04 LTS as well as in Elementary OS Loki. I have tried many basic solutions such as complete check of all alsamixer "mute" occurrences ,have tried to reinstall :

sudo apt-get remove --purge alsa-base pulseaudio
sudo apt-get install alsa-base pulseaudio unity-control-center
sudo alsa force-reload

and

pulseaudio -k

have tried alsa-tools and tried to override different devices with the help of hdajackretask. But nothing have helped. It is one of the most severe bugs i currently have. Please, give me a hint where to find a possible solution at least to fix my microphone.

I have Asus X555UB with dual-boot OS: Windows 10 and eOS Loki. As an Audio Device i have Intel Corporation Sunrise Point-LP HD Audio (rev 21) (or Realtek ACL256).


The problem is that microphone does not work, headphones doesn't switch automatically when plugged in and after one of reboots or wake after suspend, the sound completely vanishes even from speaker. This problem also persists in Ubuntu 16.04 LTS as well as in Elementary OS Loki. I have tried many basic solutions such as complete check of all alsamixer "mute" occurrences ,have tried to reinstall :

sudo apt-get remove --purge alsa-base pulseaudio
sudo apt-get install alsa-base pulseaudio unity-control-center
sudo alsa force-reload

and

pulseaudio -k

have tried alsa-tools and tried to override different devices with the help of hdajackretask. But nothing have helped. It is one of the most severe bugs i currently have. Please, give me a hint where to find a possible solution at least to fix my microphone.

I have Asus X555UB with dual-boot OS: Windows 10 and eOS Loki. As an Audio Device i have Intel Corporation Sunrise Point-LP HD Audio (rev 21) (or Realtek ACL256).


The problem is that microphone does not work, headphones doesn't switch automatically when plugged in and after booting into windows the sound completely vanishes even from speaker. This problem also persists in Ubuntu 16.04 LTS as well as in Elementary OS Loki. I have tried many basic solutions such as complete check of all alsamixer "mute" occurrences ,have tried to reinstall :

sudo apt-get remove --purge alsa-base pulseaudio
sudo apt-get install alsa-base pulseaudio unity-control-center
sudo alsa force-reload

and

pulseaudio -k

have tried alsa-tools and tried to override different devices with the help of hdajackretask. But nothing have helped. It is one of the most severe bugs i currently have. Please, give me a hint where to find a possible solution at least to fix my microphone.

1
source | link

Asus X555UB , Realtek ALC256 no sound

I have Asus X555UB with dual-boot OS: Windows 10 and eOS Loki. As an Audio Device i have Intel Corporation Sunrise Point-LP HD Audio (rev 21) (or Realtek ACL256).


The problem is that microphone does not work, headphones doesn't switch automatically when plugged in and after one of reboots or wake after suspend, the sound completely vanishes even from speaker. This problem also persists in Ubuntu 16.04 LTS as well as in Elementary OS Loki. I have tried many basic solutions such as complete check of all alsamixer "mute" occurrences ,have tried to reinstall :

sudo apt-get remove --purge alsa-base pulseaudio
sudo apt-get install alsa-base pulseaudio unity-control-center
sudo alsa force-reload

and

pulseaudio -k

have tried alsa-tools and tried to override different devices with the help of hdajackretask. But nothing have helped. It is one of the most severe bugs i currently have. Please, give me a hint where to find a possible solution at least to fix my microphone.