4 edited title
| link

Grub problem - elementary OS installed alongside Win8Windows 8.1 - unable to boot linux

3 eos to elementary OS
source | link

Grub problem - eOSelementary OS installed alongside Win8.1 - unable to boot linux

this is a log from boot-repair: http://paste2.org/GcL2vLU6

I've installed eOSelementary OS on /sdb. /sda is a SSD with Win 8.1 on it. Didn't have spare space on /sda so I've put boot info on /sdb. During install there was a fatal error, but I've chosen /sdb as a boot and installation ended successfully. After restart Win 8.1 booted, no grub, no questions asked.

I've checked BIOS, in "Boot" menu there was no UEFI options to enable/disable.

I have Asus K551 (a.k.a. S551) laptop. Help!

Almost forgot - I've tried to repair boot with boot-repair (obviously) and it replied that I need to repair this in UEFI mode, not Legacy mode - what's Legacy Mode? Right now I'm on USB stick, with eOSelementary OS Live. I can boot only to Windows, can I repair grub from there? Also I've noticed that boot-repair signals there's no boot loader on /sda nor /sdb - what's up with that? How to fix this?

edit2: I've managed to done something with boot-repair, these are the results: http://paste2.org/M6OZmXEG

I'm going to reboot now, see you in a bit.

Grub problem - eOS installed alongside Win8.1 - unable to boot linux

this is a log from boot-repair: http://paste2.org/GcL2vLU6

I've installed eOS on /sdb. /sda is a SSD with Win 8.1 on it. Didn't have spare space on /sda so I've put boot info on /sdb. During install there was a fatal error, but I've chosen /sdb as a boot and installation ended successfully. After restart Win 8.1 booted, no grub, no questions asked.

I've checked BIOS, in "Boot" menu there was no UEFI options to enable/disable.

I have Asus K551 (a.k.a. S551) laptop. Help!

Almost forgot - I've tried to repair boot with boot-repair (obviously) and it replied that I need to repair this in UEFI mode, not Legacy mode - what's Legacy Mode? Right now I'm on USB stick, with eOS Live. I can boot only to Windows, can I repair grub from there? Also I've noticed that boot-repair signals there's no boot loader on /sda nor /sdb - what's up with that? How to fix this?

edit2: I've managed to done something with boot-repair, these are the results: http://paste2.org/M6OZmXEG

I'm going to reboot now, see you in a bit.

Grub problem - elementary OS installed alongside Win8.1 - unable to boot linux

this is a log from boot-repair: http://paste2.org/GcL2vLU6

I've installed elementary OS on /sdb. /sda is a SSD with Win 8.1 on it. Didn't have spare space on /sda so I've put boot info on /sdb. During install there was a fatal error, but I've chosen /sdb as a boot and installation ended successfully. After restart Win 8.1 booted, no grub, no questions asked.

I've checked BIOS, in "Boot" menu there was no UEFI options to enable/disable.

I have Asus K551 (a.k.a. S551) laptop. Help!

Almost forgot - I've tried to repair boot with boot-repair (obviously) and it replied that I need to repair this in UEFI mode, not Legacy mode - what's Legacy Mode? Right now I'm on USB stick, with elementary OS Live. I can boot only to Windows, can I repair grub from there? Also I've noticed that boot-repair signals there's no boot loader on /sda nor /sdb - what's up with that? How to fix this?

edit2: I've managed to done something with boot-repair, these are the results: http://paste2.org/M6OZmXEG

I'm going to reboot now, see you in a bit.

2 added 156 characters in body
source | link

this is a log from boot-repair: http://paste2.org/GcL2vLU6

I've installed eOS on /sdb. /sda is a SSD with Win 8.1 on it. Didn't have spare space on /sda so I've put boot info on /sdb. During install there was a fatal error, but I've chosen /sdb as a boot and installation ended successfully. After restart Win 8.1 booted, no grub, no questions asked.

I've checked BIOS, in "Boot" menu there was no UEFI options to enable/disable.

I have Asus K551 (a.k.a. S551) laptop. Help!

Almost forgot - I've tried to repair boot with boot-repair (obviously) and it replied that I need to repair this in UEFI mode, not Legacy mode - what's Legacy Mode? Right now I'm on USB stick, with eOS Live. I can boot only to Windows, can I repair grub from there? Also I've noticed that boot-repair signals there's no boot loader on /sda nor /sdb - what's up with that? How to fix this?

edit2: I've managed to done something with boot-repair, these are the results: http://paste2.org/M6OZmXEG

I'm going to reboot now, see you in a bit.

this is a log from boot-repair: http://paste2.org/GcL2vLU6

I've installed eOS on /sdb. /sda is a SSD with Win 8.1 on it. Didn't have spare space on /sda so I've put boot info on /sdb. During install there was a fatal error, but I've chosen /sdb as a boot and installation ended successfully. After restart Win 8.1 booted, no grub, no questions asked.

I've checked BIOS, in "Boot" menu there was no UEFI options to enable/disable.

I have Asus K551 (a.k.a. S551) laptop. Help!

Almost forgot - I've tried to repair boot with boot-repair (obviously) and it replied that I need to repair this in UEFI mode, not Legacy mode - what's Legacy Mode? Right now I'm on USB stick, with eOS Live. I can boot only to Windows, can I repair grub from there? Also I've noticed that boot-repair signals there's no boot loader on /sda nor /sdb - what's up with that? How to fix this?

this is a log from boot-repair: http://paste2.org/GcL2vLU6

I've installed eOS on /sdb. /sda is a SSD with Win 8.1 on it. Didn't have spare space on /sda so I've put boot info on /sdb. During install there was a fatal error, but I've chosen /sdb as a boot and installation ended successfully. After restart Win 8.1 booted, no grub, no questions asked.

I've checked BIOS, in "Boot" menu there was no UEFI options to enable/disable.

I have Asus K551 (a.k.a. S551) laptop. Help!

Almost forgot - I've tried to repair boot with boot-repair (obviously) and it replied that I need to repair this in UEFI mode, not Legacy mode - what's Legacy Mode? Right now I'm on USB stick, with eOS Live. I can boot only to Windows, can I repair grub from there? Also I've noticed that boot-repair signals there's no boot loader on /sda nor /sdb - what's up with that? How to fix this?

edit2: I've managed to done something with boot-repair, these are the results: http://paste2.org/M6OZmXEG

I'm going to reboot now, see you in a bit.

1
source | link